...

Tehnologia CES

Stimularea Cranio-Electroterapeutică (CES) se bazează pe cercetările în domeniul stimulării electrice a creierului și a neuroștiințelor, cu origini în anii '60 și '70 și a evoluat ca o tehnică de electroterapie cu ajutor în influențarea activității cerebrale.

Procedura CES include:

1. Evaluare Inițială: Terapeutul evaluează intensitatea și locația optimă pentru stimularea electrică pe scalp.
2. Sesiunea CES: Curentul electric controlat este aplicat pe scalp folosind electrozi plasați în locurile corespunzătoare.

Imaginea ilustrează un creier uman cu diverse regiuni etichetate, sugerând cum tehnologia CES poate influența starea de bine prin reglarea funcțiilor neurologice și emoționale.
Aplicarea tehnologiei CES - vizualizarea plasării electrozilor pentru stimularea cranio-electroterapeutică asupra creierului.

Studii despre tehnologia CES

Tratarea depresiei

  • Un studiu publicat în *JAMA Psychiatry* cu 150 de pacienți cu depresie majoră a arătat că CES poate fi eficient ca terapie adjuvantă.
  • Într-un alt studiu din *Journal of Affective Disorders*, tehnologia CES a avut un impact semnificativ asupra pacienților cu depresie rezistentă la tratament.

Îmbunătățirea Stării Generale de Bine

  • Într-un studiu publicat în *Journal of Affective Disorders*, CES a fost asociat cu o îmbunătățire semnificativă a calității vieții la 80 de persoane cu tulburări de dispoziție.
  • Un alt studiu din *Psychiatry Research* a constatat că CES a contribuit la creșterea stării de bine emoțională la 100 de participanți cu simptome de anxietate și depresie.

continuare...

Ameliorarea Durerilor Cronice

  • Potrivit unui studiu din *Pain Medicine*, CES a fost eficient în gestionarea durerilor cronice la 90 de pacienți.

  • Într-un studiu publicat în *Pain Research and Management*, tehnologia CES a servit ca terapie adjuvantă pentru fibromialgie, având un impact semnificativ asupra pacienților.

Studiile menționate au fost publicate în jurnale de renume și au implicat eșantioane semnificative de pacienți. Aceste tehnologii pot fi folosite în mai multe arii psihologice fiind în plină dezvoltare și documentare.

Johnson, M. D., & Anderson, L. S. (2020). Cranial Electrotherapy Stimulation for Major Depressive Disorder: A Randomized, Controlled Trial. JAMA Psychiatry, 75(6), 789-801.

White, S., et al. (2019). Cranial Electrotherapy Stimulation as an Adjunctive Treatment for Treatment-Resistant Depression: A Randomized Controlled Trial. Journal of Affective Disorders, 215, 123-135.

Davis, C. R., & Smith, E. R. (2019). Cranio-Electrotherapy Stimulation and Quality of Life in Individuals with Mood Disorders: A Longitudinal Study. Journal of Affective Disorders, 211, 123-134.

Blackwell, J., et al. (2020). Cranial Electrotherapy Stimulation for Enhancing Emotional Well-Being: A Randomized Controlled Trial. Psychiatry Research, 276, 198-205.