ACUPUNCTURA SI PSIHOTERAPIE UN NOU CONCEPT IN BENEFICIUL PACIENTILOR

Acupunctura in asociere cu psihoterapia pentru numeroase afectiuni elimina introducerea medicatiei si implicit a substantelor chimice ce creeaza depentende sau efecte adverse.

Afectiunile ce se pot trata in cadrul acestei terapii pot fi: depresii,insomnii,migrene,stes,timiditare,atac de panica,forme de anxietate si ingrijorare,abuz emotional,dificultatea de a lua decizii,probleme de relationare,dificultati in domeniul profesional,sentimentul de a fi victima,sentimentul de vinovatie,traume diverse(divort,pierderea unei persoane dragi,separare,deces,pierderea locului de munca),ameliorarea sindromului Alzeimer,recuperarea dupa diverse accidente,imbunatatirea performantelor scolare si sportive,neincrederea in sine si altii,scaderea in greutate,neadaptarea la locul de munca,familie sau societate etc.

Acest tip de tratament este neinvaziv,nedureros si fara efecte secundare.In functie de afectiunea dobandita tratamentul cuprinde maxim 10 sedinte.

Aceasta terapie are un grad mare de adresabilitate incepand cu copii de varsta prescolara pana la persoane foarte varstnice.

Terapia vine si in intampinarea viitoarelor mamici reusind sa le tina in forma pe parcursul celor 9 luni de sarcina.

Dintre efectele pozitive in acest segment putem amintii:

-Eliminarea greturilor si ametelilor.

-Ameliorarea durerilor de spate.

-Micsorarea hipertensiunii arteriale.

-Inlaturarea constipatiei.

-Stimularea canalelor galactofore(care v-a duce ulterior la o buna lactatie).

-Schimbarea pozitiei transversale.

-Evitarea nasterii premature.

Astfel viitoarele mamici vor tine la distanta depresia ante si post partum si vor avea un tonus pozitiv pentru ele si bebelusul lor deoarece educatia unui copil incepe inainte de nastere.

Psiholog Clinician si Psihoterapeut

Adriana Neacsu

 

Medic Generalist cu competenta in acupunctura

Alina Ionescu